באי הצפוני של ניו זילנד בכלל, ובנורת'לנד בפרט, רוב היציאות מהרכב הן לנקודות תצפית או להליכות קצרות יחסית (עד חצי יום). אמנם ישנם מספר טרקים ארוכים יותר, אבל באופן כללי ניתן לומר שהליכות ארוכות הן יותר בתחומו של האי הדרומי.
הנורת'לנד, על נופה המיוחד והמגוון, משופעת יחסית לגודלה בהליכות קצרות המביאות לנקודות יפהפיות ולאתרי ראשית ההתיישבות באי. יש משהו פראי בנורת'לנד שאין במקומות אחרים במדינה. אפליקציה שימושית כאן (ובניו זילנד בכלל) היא CamperMate, שמלבד העובדה שרשומים בה אתרי קמפינג היא גם מכילה נקודות עצירה ומסלולים שונים, עם המלצות עדכניות של מטיילים כמוכם. בכתבה הבאה נתאר מספר מסלולים, כאשר הכיוון הכללי הוא עלייה על כביש מס' 1 צפונית לעיר אוקלנד.
הפארק הלאומי טווארנווי Tawharanui Regional Park
השמורה הזו, שלי יש מקום חם בלב בשבילה בשל היותה הראשונה שבה ביקרתי בניו זילנד, מתאפיינת בשקט ויופי שמכניס אתכם לאווירה של הטיול. כבר שם תוכלו להתחיל לראות את ניו זילנד שכולם מדברים עליה, עם גבעות האחו המוריקות והמפרצים עם המים בצבעים העזים. אתם יכולים לבחור לעצמכם נקודה לשבת לקפה של פתיחת טיול, עדיף על החוף, ומומלץ מאוד על המסלול הקצר (כשעה הלוך חזור) אל Takau Point Lookout. הגלים המתנפצים אל הצוק והאי קוואו (Kawau Island) הנשקף מנקודת התצפית שווים בהחלט ביקור. יש עוד כמה הליכות במסלול, ושלטי המידע כמו גם עמדת שומר הפארק בכניסה (החינמית) שמאוישת לפעמים, יכולים לספק לכם את המידע הדרוש.
במהלך המשך הנסיעה צפונה לכיוון פאנגריי (Whangarei), אתם יכולים להשתמש באפליקציית קמפר-מייט (CamperMate) כדי למצוא נקודות עצירה. יחסית קרוב לפאנגריי (ליד Ruakaka ו-Waipu) אתם יכולים למצוא את Piora Falls (מפלי פיורה) ואת Waipu Caves, מערת תולעים זוהרות משגעת, ונכון לאוקטובר 2017 גם חינמית לגמרי. נצלו את ההזדמנות לראות תולעים זוהרות כאן (וזה בהחלט משהו ששווה לראות), כי במקומות אחרים זה יהיה הרבה פחות מרשים או שיעלה הרבה מאוד כסף. המערה נמצאת מרחק של 3 דקות הליכה מהחניה. הביאו אתכם נעליים סגורות, פנס ראש (שאותו תסגרו אחרי שתיכנסו לעומק המערה, שימו לב לא להאיר ישירות על התולעים) ואל תשכחו לנעול את הרכב טוב. אם אתם מחפשים מקום נחמד לארוחת צהריים, מומלץ האגם הקטן ב-Whangarei Quarry Gardens שמשרה אווירה שלווה ושהפסלים בדרך אליו יכניסו אתכם למחוזות האמנות המודרנית.
כאשר תצפינו מפאנגרי, תיכנסו לאזור הנקרא מפרץ האיים (Bay of Islands). האזור הזה, שבו התחילה ההתיישבות האירופאית על האי, משלב ארכיפלג קריבי של איים יחד עם עיירות בסגנון אנגלי רשמי ומאופק. תוכלו לפגוש כאן (ובנורת'לנד בכלל) יחסית הרבה מאורים, אבל הסגנון של הכפרים והעיירות הוא אירופאי מובהק. העיירות ראסל (Russel) ופאיהייה (Paihia) שוכנות משני צדיה של תעלה שנוצרת על ידי חצי האי. הכביש המוביל מדרך מס' 1 (או 11) לראסל הוא ארוך, משובש ומתיש. אם אתם רוצים להגיע לתצפית מרהיבה על מפרץ האיים ועל ראסל, ההמלצה היא להגיע לפאיהייה ומשם לקחת את המעבורת (יחד עם הרכב) לראסל. זו מעבורת של 10 דקות לכיוון, עולה כמה דולרים בודדים ושווה את החיסכון בדלק, בזמן ובנזק לרכב. התצפית הזו, שנקראת Russel Tapeke Track, היא בעצם הליכה של כמה דקות מהכביש במרומה של ראסל, אל גבעה המשקיפה על שני צדי העיירה ועל כל המפרץ. התצפית מרהיבה ביופייה, ואם יש לכם זמן להתפנק אחריה על בירה בנמל, כנראה שלא תתחרטו עליה.
אזור ה-Bay of Islands מפוצץ באטרקציות מכל הסוגים (צניחה חופשית, קייקים, ספורט ימי ועוד) ואם אתם בעניין להתחיל עם האטרקציות כבר עכשיו, זה מקום מצוין לעשות את זה.
בנוסף לנופים ולאטרקציות, בביי אוף איילנדס יש מקום שאהוב במיוחד על ישראלים – הזולה של שמעון. שמעון, ישראלי שהגיע לעיירה Kerikeri (כעשרים דקות נסיעה מפאיהייה) לפני 30 שנה בערך, פתח זולה בבית שלו שנמצא בעיירה השלווה הזו, ובו הוא מארח ישראלים, משקה אותם בקפה שחור וממליץ להם על אטרקציות ומסלולים באזור. ניתן ליצור אתו קשר דרך דף הפייסבוק "הזולה של שמעון בקריקרי – ניו זילנד". העלות דומה לגסטהאוסים רגילים (25$ ללילה), אבל כאן יש בהחלט ערך מוסף. לאלו שמבקשים לברוח מישראליאדות ברחבי העולם המקום לא מומלץ, אבל לכל מי שחשקה נפשו בקצת עברית ובדיחות משותפות על הניו זילנדים והכבשים שלהם, זה המקום. כאן ניתן גם להחליף ספרים.
אחת ההמלצות המרכזיות שתקבלו משמעון היא ההליכה ל-St. Paul's Rock, הקרוי בקרב הישראלים גם "הסלע של שמעון". הסלע הזה, בהיעדר מילה טובה יותר לתאר אותו, הוא בעצם גבעה געשית שמתנשאת בתלילות מעל העיירה פאנגרואה (Whangaroa). העלייה המאומצת יחסית לפסגה לוקחת כחצי שעה (שימו לב שלקראת הקצה צריך להקיף את הפסגה משמאל ולעלות בעזרת השרשראות שמוקמו בסלע), אבל הנוף עוצר הנשימה מלמעלה שווה כל צעד. מומלץ לצאת יחסית מוקדם בבוקר ולהביא אתכם לפסגה ארוחת בוקר וציוד לקפה.
קייפ רינגה (Cape Ringa)
למרות שבפועל רק הנקודה הצפונית ביותר באי הצפוני נקראת קייפ רינגה, זהו הכינוי שקיבל כל חצי האי שצפוני לצומת הכבישים 10 ו-1 ולעיירה אוונוי (Awanui). יש כאן כמה אטרקציות וביניהן חוף תשעים המייל (90 Miles Beach) העביר רק לג'יפאים מנוסים או באוטובוס תיירים ייעודי (שמעון יוכל לתת לכם פרטים עליו), דיונות החול וכמובן קייפ רינגה עצמו. הנסיעה צפונה עצמה, שעתיים וחצי בערך לכיוון בנסיעה ישירה עד לקייפ, לא מרגשת במיוחד. לקראת ההגעה לקייפ תתחילו לראות שלטים שמציעים לכם להיכנס לחוות עצמאיות ולשכור בוגי-בורד על מנת לגלוש עליו בדיונות החול. מחיר השכרת הבוגי הוא 5-10$ לרוב והחוויה בהחלט מומלצת. דיונות החול נמצאות כ-10 דקות נסיעה דרומית לקייפ רינגה, ואתם תראו את השילוט שמוביל אליהן.
לקראת ההגעה לקייפ רינגה, שהיא הנקודה כמעט הכי צפונית בניו זילנד (לנקודה הצפונית ביותר אי אפשר להגיע דרך היבשה), מומלץ להצטייד במעיל רוח. קייפ רינגה הוא בעצם נפילת קרקע תלולה יחסית, שמגיע היישר לנקודת החיבור בין האוקיינוס השקט לים הטזמני (החוצץ בין אוסטרליה לניו זילנד). אתם לא תוכלו שלא להבחין בשינוי הכיווניות של זרימת המים והגלים, המייצג את החיבור הזה. התופעה הייחודית, המרשימה וחמקמקה הזו, שתשטה בניסיונות שלכם לצלם אותה, היא המושכת למקום תיירים מכל העולם, והיא הסיבה לכך שנקשרו אגדות מאוריות רבות סביב המקום. העיקרית שביניהן היא שזהו המקום שדרכו עולות רוחות המתים אל השמיים, אבל ישנן עוד כמה שאותן תוכלו לקרוא בשלטי ההסבר לאורך המסלול שיורד לכיוון המגדלור. יש לציין שההערכה היא שלכאן הגיעו המתיישבים הפולינזיים הראשונים בניו זילנד, אבותיהם של המאורים, לפני כאלף שנה.
צילום: ישראל רוזנשטיין